Your Need for Power Is Our Business

Magneetboormachines – Kernboormachines – Kernboren – Accessoires

Voor technische vragen of persoonlijk advies : 0172-474727 ( bereikbaar ma-vrij van 8.30 uur tot 17.00 uur )

Exact Zaagmachine

Fe Powertools Nederlands importeur van Exact Pijpzaagmachines

Een Exact Pijpzaagmachines: de snelste, eenvoudigste en veiligste manier om buizen te zagen / snijden.
Buizen van staal, RVS, gietijzer en andere materialen worden meestal met gevaarlijke, onnauwkeurige haakse slijpers of zware en moeilijk te hanteren buissnijmachines gezaagd / gesneden.
Langzame en arbeidsintensieve handbediende buiszagen worden ook vaak gebruikt.
Het innovatieve nieuwe Exact Zaagsysteem voor buizen en pijpen lost vrijwel alle problemen op bij het snijden van buizen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: www.pijpzaagmachine.nl

Exact Tools product info list 2024

Een afgewerkt oppervlak klaar voor installatie

Exact PipeCut wordt stevig aan een buis bevestigd. Na bevestiging staat het zaagblad altijd automatisch in de juiste stand en hoeft niet geleid te worden. Het zaagblad versplintert de buis in plaats van het te slijpen. Dit leidt tot braamvrije snijvlakken die klaar zijn voor het samenvoegen. Ook produceert de Exact PipeCut geen stof of gevaarlijke vonken.

Superieur werkcomfort

Het hele gewicht van de Exact Zaagmachine rust op de te zagen buis of pijp, waardoor het gemakkelijk en veilig te gebruiken is, zelfs in krappe ruimtes. Er is zeer weinig werkruimte nodig. Zware buizen of pijpen hoeven niet op een werktafel getild te worden, maar kunnen op vloerniveau gesneden worden.De zaag is tijdens gebruik stevig aan de buis bevestigd en kan zich niet uit de greep van de operator losmaken. Evenmin hoeft het ondersteund of geleid te worden. Het zagen van buizen met een kleine diameter kan ook moeiteloos en snel op een werktafel worden uitgevoerd.

Geen brandgevaar of nevenschade

De door een Exact zaagmachine geproduceerde splinters koelen snel af en vallen neer in de onmiddellijke nabijheid van de plaats waar gezaagd wordt zonder schade te veroorzaken, zelfs niet aan gevoelige oppervlakken. Daarom is minimale bescherming van de omgeving noodzakelijk. Het gebruiksgemak zorgt tevens voor verbeterde veiligheid op het werk; er zijn geen speciale vaardigheden of langdurige training vereist om de Exact PipeCut soepel te bedienen.

Veelzijdig handig en snel

Exact PipeCut Zaagmachines voor pijpen en buizen kunnen een zeer breed scala aan maten zagen. Model 170 kan gebruikt worden om buizen met een buitendiameter van 15-170 mm te zagen. Model 170E heeft hetzelfde snijbereik, maar meer vermogen en de rotatiesnelheid van de zaag kan worden afgesteld in overeenstemming met het materiaal dat wordt gesneden. Model 220E kan voor alle buizen met een buitendiameter van 15-200 mm gebruikt worden en model 360 voor alle buizen met een diameter van 75-360 mm. Exact PipeCut zaagmachines zijn geschikt voor het zagen van alle soorten buismaterialen. Het Exact zaagsysteem is het snelste systeem op de markt; zo duurt het bijvoorbeeld 35 seconden om een DN 100 gietijzeren buis met een PipeCut 170 met een diamant zaagblad door te snijden. Het verwisselen van de zaagbladen op een Exact PipeCut is eenvoudig en kan snel worden gedaan.
pijpzaagmachine exact