Your Need for Power Is Our Business

Magneetboormachines – Kernboormachines – Kernboren – Accessoires

Voor technische vragen of persoonlijk advies : 0172-474727 ( bereikbaar ma-vrij van 8.30 uur tot 17.00 uur )

Ruimers met Weldon aansluiting

Ruimers met 19mm Weldon aansluiting

Voor velen inmiddels een heel bekend probleem, gaten die niet goed op elkaar liggen, gaten die te klein zijn, gaten waar geen schroefdraad in had gemoeten en ga zo maar door. Voor dit euvel is onlangs een reeds bekende maar toch vernieuwde oplossing gevonden; ruimers, niet met een traditionele maar met een 19mm Weldon opname.

ruimers weldon aansluiting

Ruimers met Weldon aansluiting

Ruimers zijn al langere tijd bekend in de techniek, echter tot nu toe alleen verkrijgbaar met cilinderschacht of morse conus aansluiting en als zogeheten “handruimers” de naam zegt het al.
Onze ruimers kunnen worden opgenomen in een kernboormachine en eventueel zelfs geleverd worden met een adapter waardoor ze te gebruiken zijn op een slagmoersleutel (1/2 en 3/4 duims vierkant aansluiting).
Als u voortaan op locatie of binnen aan het werk bent en een bout gaat er niet soepel in door een technische fout is het dus bijzonder simpel, pak er een van onze ruimers bij en u bent gered, zo hoeft het werk niet meer stil te liggen voor dit soort kleine maar vervelende problemen en kan er gewoon doorgewerkt worden. Voor meer info zie hieronder.

Maten, sets en specificaties Ruimers

Zoals op de foto hiernaast kunt u zien dat de ruimers taps toe lopen, met deze ruimers is het eenvoudig om een gat met 2 tot 4 mm op te ruimen. De HSS ruimers zijn na te slijpen. Onze speciale FE ruimers worden geleverd met een 19mm Weldon opname en zijn verkrijgbaar in de volgende maten : oplopend van begin tot eind per ruimer (van smal tot breed):

-7 tot 14mm
-9.5 tot 18mm
-11 tot 20mm
-13 tot 22mm
-15 tot 24mm
-16 tot 26mm
-18.5 tot 28mm
-21 tot 30mm
-22.5 tot 32mm

De ruimers zijn ook verkrijgbaar als een set met maximale breedtes 14, 18, 22, 26 en 32mm, de adapter voor een slagmoersleutel is ook leverbaar, deze wordt niet standaard geleverd bij een set. Alle ruimers en adaptors zijn uiteraard ook los verkrijgbaar. Vanaf heden is ruimen een fluitje van een cent. Vraag direct vrijblijvend een offerte aan.